Verdier og visjoner

Verdal Svømmeklubb ønsker å skape et positivt og godt sosialt miljø,hvor vi skal videreformidle gleden som følger med utfoldelse i vann. På våre svømmekurs ønsker vi å gi barna ferdigheter og mestring i vann. Vi ønsker å gi barna et variert og inkluderende tilbud der lek og læring går hånd i hånd.

Barna skal bli trygge, selvstendige og uavhengige i vann. De skal lære om sikkerhet og livredning, og med det kan vi bidra i arbeidet med å forebygge drukningsulykker.
Kombinasjonen barn og vann, gjør at Verdal Svømmeklubb setter sikkerheten i fokus. Dette gjør at vi har en del regler som vi jobber etter. Disse reglene blir gjennomgått ved oppstart av svømmekurs, og vi håper at dere foreldre kan snakke med barna deres om disse reglene.

REGLER:

  • Foreldre har ansvaret for barna i garderoben, både før og etter kurset.
  • Ved oppmøte til svømmekurs, skal barna sitte på kanten til instruktøren gir dem beskjed om å gå ned i bassenget.
  • Foreldre/foresatte får anledning til å være med i bassenger eller tribunen ved det første kurset, etter det ønsker svømmeklubben at foreldrene ikke oppholder seg inne på bassengområdet. Barna blir lett ukonsentrert når de har tilskuere på tribunen. Innlæringen blir enklere for instruktørene, og sikkerheten bedre ivaretatt.
  • Hvis barnet/barna ikke hører etter trener/instruktør etter 1-2 advarsler blir barnet/ barna satt på kanten. De største kan bli sendt ned i garderoben. Dette er for de andre kursdeltagernes sikkerhet, og for at instruktør/trener skal ha oversikt over situasjonen. Ved gjentatte ganger skal instruktør/ trener informere foreldre/foresatte hvis dette skjer.
  • Klubben har nulltoleranse når det gjelder mobbing i garderobene eller under kurs/trening.
  • Ta hensyn til andre.
  • Vis vannvett.